NED, Den Haag - Trojan Metal Fest


Location: The Netherlands, Den Haag (Paard van Troje)
Date: 18 May 2012 - 19:00
Website: paard.nl

Tickets:

12 (excl. servicekosten)
Buy at www.paard.nl
 
View flyer


Officium Triste
Officium Triste is in april 1994 opgericht met als doel om loodzware langzame en melodieuze doom/death metal te maken. Inspiratie werd vooral gevonden in de muziek van bands als Paradise Lost, Anathema, Chorus of Ruin, My Dying Bride, Celestial Season en Katatonia. In 2009 werd het 15-jarig bestaan gevierd middels de release van de compilatie "Charcoal Hearts-15 Years of Hurt". Tijdens de eerste 15 jaar heeft Officium Triste opgetreden met fameuze bands als Candlemass , Anathema en Swallow the Sun en op festivals als Doom Shall Rise en Madrid is the Dark gestaan.

2012 zal het jaar zijn waarin er een nieuw album verschijnt en de band in de nieuwe bezetting de (inter)nationale podia onveilig maakt.

The 11th Hour
The 11th Hour is opgericht in 2008 door Ed Warby (Gorefest / Hail Of Bullets) en de Zweed Rogga Johansson (Paganizer / Ribspreader). In 2011 is het tweede album "Lacrima Mortis"opgenomen. Door ziekte heeft Rogga Johansson helaas niet zijn grunts op het album ingezongen. Pim Blankenstein heeft zijn plaats daarvoor ingenomen. De band maakt pikdonkere, melancholische doom metal. De grunts van Pim, zijn minstens zo krachtig als die van Rogga.

De Profundis
Sinds de oprichting, in 2005, heeft de band verschillende bezettingen gehad. Tegenwoordig worden de oprichters Craig Land en Roman Subbotin, bijgestaan door een vaste bezetting. De Britse band heeft de kans gehad om het podium te delen met grote bands van het metal wereld. Zelfs het voorprogramma van Iron Maiden in 2009, werd verzorgd door De Profundis. In 2010 is het tweede en laatste album "The Black Reflection" uitgebracht.
 

Bands
Hits total: 513 | This month: 6